još prijatelja...

još avio kompanija...

Pratite nas na socijalnim mrežama

Admiral

Zermat

Poznat po svojim strminama, mogućnošću brzog skijanja, prelepom pogledu na stenovite vrhove i slikovitom gradu bez automobila, Zermat je pravi dragulj za zaljubljenike u planine.

Zermat je selo gde se ne voze automobili, u gornjem Valaisu, jednom od alpskih kantona Švajcarske. Verovatno je najpoznatije kao platforma za skijanje i planinarenje, a posebno po planini koja se kao kula nadvisuje nad selom, tzv. Matterhorn. Okruženje oduzima dah, ali i to ima cenu, jer je smeštaj u Zermatu među najskupljim u Švajcarskoj.

Zermat ima tri glavna skijališta – Sunega, Gornergrat i Mali Materhorn.

Malo selo se nalazi na nadmorskoj visini od 1620 metara, u podnožju najvišeg vrha Švajcarske i nalazi se na granici sa Italijom.

Zermat ima dvadeset devet planina preko 4000 metara, kao i devet od deset najviših planina u Evropi. Takođe, ovde je i najduža zimska skijaška sezona u Evropi ( od kraja novembra do maja ). Najveća žičara u Evropi je Mali Materhorn 3899m.

Zermat je okružen fenomenalnim planinama, među kojima su najvišlje u Švajcarskoj: Monte Rosa, ali najpoznatija je Matterhorn. To je bila jedna od poslednjih osvojenih alpskih planina ( 1865.god. ), a prva ekspedicija koja je stigla do vrha završila je tragično ( samo 3 od 7 planinara je preživelo ).

Ako nikada niste doživeli grad u kom nema automobila, bilo koje veličine, onda Zermat može da bude malo neobičan: tokom sezone skoro 20 000 ljudi koji žive u gradu, sa samo 5 ili 6 ulica, i najznačajnije je da skoro nema vozila sa unutrašnjim sagorevanjem, osim povremenih spoljnjih isporuka i specijalističkih službi. To znači da možete biti u bučnom baru ili na zabavi, a da se već nekoliko minuta kasnije, pešaka, nađete u krajnjoj tišini i miru. Možete da sedite na hotelskoj terasi i da slušate desetine vrsta ptica pevačica, dok gledate zalazak sunca na jednoj od najupečatljivijih planina, u zapadnom svetu. Probudite se sa suncem u sobi sa četiri ili pet zvezdica ili pod šatorom uz zvuk ptica, zrikavaca, crkvenog zvona i smehu dece.

Skoro sva vozila u Zermatu su na punjenje i skoro potpuno tiha. Taksisti imaju naviku da veruju da pešaci obraćaju pažnju na njih i veoma retko upotrebljavaju sirene, što ponekad ima štetnih posledica. Vozila koja vuku konji su opremljena sa zvonima, što pešake navodi na pomisao da i taksisti budu slično opremljeni.
Možete voziti bicikl ili šetati u potpunoj bezbednosti.

Ime ” Zermatt “ je sastavljeno iz skraćenica reči iz lokalnog dijalekta ” zer “, što znači ” na “, i “matta”, što znači ” polje ” ili ” livada “. Dakle ” na terenu “, iako je na mnogim poljima, u međuvremenu, sagrađeno mnogo hotela i stambenih zgrada.

Sneg može početi već u septembru i oktobru u ovom regionu, dok zimska sezona obično počinje krajem novembra. Pošto je Zermat otvoren tokom cele godine, možete skijati od maja do avgusta, u letnjem periodu. Iako su neki od liftova zatvoreni od kraja juna do početka oktobra, većina liftova i postrojenja je otvoreno 365 dana u godini.

Verovatno najbolji način da dođete do Zermata je vozom, jer u svakom slučaju kad stignete tamo nećete biti u mogućnosti da vozite. Oko polovinom vozova upravljaju privatne kompanije, ali su karte dostupne i preko Švajcarske državne  železnice. Za odlazak na određenu destinaciju, najjeftinija opcija je najverovatnije Švajcarska transfer karta.
Privatnim automobilom možete doći samo do Täsch – a. Poslednjih sedam kilometara morate putovati vozom ili taksijem. Tokom zime, potrebno je da svoje parking mesto rezervišete unapred.

Ako je u skladu sa vašim budžetom, možete doći avionom do okolnih velikih aerodroma.
Međunarodni aerodromi u Ženevi i Cirihu nude usluge prevoza vozom i povezani su sa švajcarskom železničkom mrežom. Putovanje vozom traje otprilike četiri sata iz Ženeve i pet sati iz Ciriha, takođe možete doći vozom i iz Italije.
Takođe, je moguće rezervisati transfer od aerodroma, limuzinu ili kombi, kojim ćete doći do Zermata.
Imajte na umu, da ukoliko slučajno vozite svoj auto u Zermatu, bićete kažnjeni sa 350 švajcarskih franaka, na licu mesta. Švajcarski policajci neće prihvatiti izgovor da niste videli znak ( pokazaće vam fotokopiju fotografije znaka i reći vam da oni samo rade svoj posao ). Ako niste ranije bili u Zermatu i niste skijaši i niste svesni da je ovo oblast bez automobila, lako je propustiti znak.

Selo Zermat je zbijeno, geografski veoma malo. Postoje tri ulice koje vode duž obala reke Vispa, i brojne unakrsne ulice, posebno oko stanice i crkve koje formiraju centar sela. U principu, sve se može obići u 20 minuta hoda, ako ste u kondiciji.

Tokom leta su putevi i pešačke staze dovele do pojave velikog broja restorana u pravcu Matterhorn – a.
Mnogi od hotela koji se nalaze na krajnjim delovima oblasti, imaju portita koji će vas sačekati na stanici i odvešće vas, malim električnim automobilom ili kombijem, direktno na recepciju, dok će vaš prtljag smestiti u vašu sobu. Nekoliko zaista ekskluzivnih hotela i dalje koriste kočije sa konjima.

Postoji mala flota električnih ili solarnih autobusa koji idu sa jednog kraja grada na drugi i na sve ski – stanice, na svakih 8 do 10 minuta. Oni su uključeni u ski – pas i to je veoma dobar način da obiđete grad, iako oni ne idu glavnom ulicom (Bahnhofstrasse).

Postoji niz žičara koje vode sce do vrha Mali Materhorn ( 3883m ), predstavljajući najvišlju panoramu u Evropi. Vožnja duž čitavog puta košta 82 švajcarskih franaka ( oko 55 eura ), za povratno putovanje.

Gornergrat železnička pruga je na vrhu planine Gornergrat, 36 švajcarskih franaka u jednom pravcu. Dozvolite sebi nekoliko sati uživanja u predivnom pogledu i sunčanom mestu. Lepo putovanje je da uhvatite voz gore i da se spustite do dole.

Šta vredi videti i uraditi:

Breithorn
 ( 4150 m ) je najlakši put na 4000 na Alpima. Koristeći liftove ” Furri ” ( 1700 m ), ” Trockener Steg ” (2800 m ), ” Mali Materhorn ” ( 3883 m ) doćićete do vrha Malog MaterhornaIdite dole do glečera Theodul i pratite stazu levo na Breithorn – u. Na vrh Breithorna možete doći posle 2 sata hodanja ( nema penjanja ). Konopac je neophodan i preporučljivi su planinski vodiči. Ne bi trebalo da započnete turneju sa Malog Materhorna pre 10 sati ujutru, jer je sneg previše slab i nećete stići na poslednji lift do Zermata na vreme. Glečer Mali Materhorn skijaška oblast je na 3850m (3899m je tokom letnje sezone, kada je otvoren lift ).

Materhorn ( 4478 m ), na koji mogu da se popnu iskusni planinari. Uobičajeni šablon penjanja je da uzmete Schwarzsee žičaru iz Zermata , pešačite do Hornli Hut, na 3260m, velika kamena zgrada na dnu glavnog grebena, i tu provedete noć. Sledećeg dana, penjači kreću sa usponom u 3 : 30 ujutru kako bi stigli do vrha i krenuli sa spuštanjem pre redovnih popodnevnih oblaka i oluje koja nadolazi.

” Monte Rosa “  ( 4634 m ) je kulminirajuća tačka Švajcarske. Polazna tačka na Monte Rosa je koliba na 2795m. visine. Uspon zahteva odličnu fizičku kondiciju, iskustvo u penjanu sa šiljcima i prvenstveno aklimatizaciju na visinu.

ES – Evropski snežni sport – Ski škola u Zermatu i škola snouborda

Galerija

Hotel

Tip sobe

Usluga

24.11-21.12 07.01-15.02

22.12-06.01

16.02-14.04

pon-pet

sub-ned

pon-pet

sub-ned

pon-pet

sub-ned

 ADMIRAL 3*

 1/2 + 1

 BB

 120

125

155

145 145

155

Cene su po osobi dnevno u € za min 6 nocenja

 

Boravišna taksa nije uključena u cenu i iznosi 3 CHF dnevno za odrasle, deca 6-16 god. 1.5 CHF dnevno (plaća se na recepciji hotela, deca do 6 god. ne plaćaju). U pratnji dve odrasle osobe dete do 12 god. ostvaruje popust od 50€ dnevno. Treća odrasla osoba ostvaruje popust od 25€ dnevno. .

 

NAPOMENA: Kola moraju da se ostave na parkingu u mesta Täsch, 8 km udaljenom od mesta Zermatt, odakle se vozom stiže do Zermatt-a.  

 

 

 

POSEBNI USLOVI ZA ODUSTAJANJE PUTNIKA OD PUTOVANJA:

Putnik ima pravo da odustane od putovanja, o čemu je dužan pismeno da obavesti organizatora. Datum pismenog otkaza predstavlja osnov za obračun naknade koja pripada organizatoru, izražene procentualno u odnosu na ukupnu cenu putovanja i to: 30€ u bilo kom trenutku otkazivanja aranžmana za koji je rezervacija hotela prethodno potvrđena 50% ako se putovanje otkaže do 30 dana pre početka putovanja, 80% ako se putovanje otkaže 30 do 7 dana pre početka putovanja, 100% ako se putovanje otkaže 7 do 0 dana pre početka putovanja ili u toku putovanja

OSIGURANJE:

Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama Odeon World travel-a moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od 35 000 evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:

U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

CENE ZA DECU:

Prilikom prijavljivanja imena putnika za aranžman obavezno je navesti datum rođenja deteta koji se najavljuje hotelu. Hotel zadržava pravo da na licu mesta naplati troškove proizašle iz netačno prijavljenih podataka putnika.

POMOĆNI KREVET:

U najvećem broju objekata je na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili fotelje na rasklapanje, što može značajno uticati na prostor u vašoj sobi.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:

Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

 

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.

U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaćenog avansa.

NAPOMENA:

U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obavesteORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane. Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa. Molimo putnike da pažljivo pročitaju

PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA jer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJA OD STRANE AGENCIJE JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA. 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan plaćanja. Ukoliko aranžman nije plaćen u celosti, ostatak duga se izražava u evrima i plaća prema kursu na dan uplate. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.

1. UPLATA DO POLASKA - prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska.

2. PLATNIM KARTICAMA - Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.

3. PLAĆANJE NA RATE - bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i Komercijalne banke (do 6 mesečnih rata).

4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20. u mesecu. Konkretan dogovor u agenciji.

5. PREKO RAČUNA - uplata na račun TA

6. ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM - sa firmama sa kojima Odeon World Travel ima ugovor.

7. TURISTIČKIM KREDITOM - sa izdatim predračunom od strane TA, klijent aplicira za kredit u banci. TA zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude.

OSIGURANJE: Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja istih.

 

 

Organizator putovanja turistička agencija licence OTP br. 5/2013.Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora.Planet Air subagent-posrednik.

 

Zainteresovani ste za ovu ponudu....Prijavi se!

Ukoliko ste zainteresovani za ovu ponudu možete nam poslati prijavu pa ćemo vas kontaktirati oko daljeg dogovora

Molimo unestite datum koji vidite

Datum: 22.05.2019

Slične destinacije

10 dana | 1160e

10 dana | 1200e