još prijatelja...

još avio kompanija...

Pratite nas na socijalnim mrežama

Neverovatna ponuda za Itaiju

Putovanje u Italiju...

...na potpuno drugačiji način

SAN MARINO – ANKONA – PESKARA – NAPULJ  – TIVOLI – PERUĐA - RAVENA

                                

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROGRAM PUTOVANJA                                                                                            

1.DAN: BEOGRAD

Polazak iz Beograda u večernjim satima. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi carinskih procedura...

2. DAN: SAN MARINO – ANKONA

Dolazak u San Marino u podnevnim satima. Prelepa država San Marino je odredište koje naprosto moraju posetiti svi ljubitelji istorije, ali i zaljubljenici u slikovite panorame i predivnu prirodu. Jedna od najmanjih i najstarijih republika, San Marino, tehnički, nije Italija. Ali je okružena italijanskim Emilia-Romagna i Le Marche regijama u blizini Jadranskog mora.  Nalazi se na istočnom obodu Apenina. Osnovana je 301.god ali je tada bila u sastavu Rimskog carstva. Iako suverena ona je potpuno zavisna od Italije kojom je okružena u celosti od 19.veka. Udaljenost izmedju najsevernije i najjužnije granice iznosi 12km. Najviši vrh je Monte Titano čija je visina 739m. Po popisu iz 2002god ima oko 28000 stanovnika. Obilazak u pratnji vodiča  čuvene tvrdjave San Marino, bazilika San Marina, kapija Sv.Franje… Slobodno vreme za shopping i šetnju kroz romantične ulice San Marina. 

Nastavak puta prema gradiću Senigallia. Smeštaj u hotel. Noćenje

3. DAN: ANKONA – ALBA ADRIATIKA - PESKARA

Doručak. Odlazak u pravcu Ankone. Od samog nastanka grada u 4. st. pr. Hrista, korišćena je kao luka zbog svog povoljnog položaja uz obalu  Jadranskog mora. Danas su u Anconi dobro razvijeni ribarstvo, brodogradnja i industrija.Osim što je gospodarski razvijena, u Anconi veliku ulogu ima i turizam, no u manjoj meri nego u ostalim delovima Italije. Ipak, u Anconi možete vidjeti jednu od najzanimljivijih srednjovjekovnih crkvi u regiji Marche, a to je Katedrala San Ciriaco. Iz Ancone produžavamo prema mestu Alba Adriatica, gde pravimo pauzu za individualne aktivnosti i ručak. Nastavak puta do Peskare. Smeštaj u hotel.
4. DAN: PESKARA – SULMONA - NAPULJ

Doručak. Napuštanje hotela i odlazak na razgledanje Peskare. Da bi smo upoznali grad Peskaru, prošetaćemo ulicom Corso Umberto koja se završava na Trgu Pjaca Rinascita, najpoznatiji kao Pjaca Saloto, a  zatim ćemo preći  na obalu putem Pjaca Primo Magio. Corso Monthone, glavna ulica starog grada je noćni centar, dok se u srcu grada nalazi Muzej moderne umetnosti. Nakon razgledanja odlazak u pravcu  Napulja sa pauzom u gradu Sulmona.

Dolazak u Napulj u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: NAPULJ - KAPRI

Doručak.  "Videti Napulj i umreti" čuvena je izreka koja se pripisuje velikom nemačkom piscu Geteu, kojom je hteo

da dočara lepotu grada na jugu Italije.Panoramsko razgledanje grada,trećeg po veličini  u Italiji i glavnog grada

pokrajine Kampanja. Napulj inače zovu grad sunca i grad svetlosti, i rodni je grad  Berninija. Istorijsko jezgro grada je i dalje pod zaštitom UNESCO-a. Razgledanje grada : Kraljevska palata, deo turističke luke, gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo,Trg Plebisito, teatro San Carlo, galerija Umberto I, Nacionalni areheološki muzej, trgovačka ulica Umberta.

Fakultativni izlet na Kapri. Dolazak do ostrva nakon polučasovne vožnje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije. Zbog svoje atraktivnosti danas je mondensko letovalište, gde uživaju sva čula.Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa,poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime.Obilazak mesta Kapri: Plava pećina, Mala luka, prelepe plaže, restorani… Povratak u hotel. Noćenje.

6.DAN: TIVOLI – TODI - PERUĐA

Doručak.  Odlazak u pravcu grada Tivoli. Na oko 30 kilometara od Rima uzdiže se Tivoli, drevni grad bogatzanimljivim svedočanstvima prošlosti naširoko poznat po vilama sa luksuznim parkovima i brojnim fontanama.Nastao je jedan vek pre Rima. Tada, a i danas, važi za mesto prestiža u kojem odmaraju i stanuju ljudi čija jeplatežna moć izuzetno visoka.Nastavak puta preko gradića Todi prema Peruđi. Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. DAN: PESARO - RAVENA

Doručak. Italijanski grad Peruđa, smešten je u regiji Umbrija, koja se nalazi severoistočno od regije Lazio. Peruđa je

 

 

 

 

mali gradić, sa uskim ulicama, kaldrmom i brojnim stepenicama.  Centar grada (Centro Storico) do koga se dolazi mini metroom, pokretnim ili kamenim stepenicama, nalazi se na vrhu nekadašnjeg srednjevekovnog  zdanja. Na glavnom trgu, uvek prepunom turista, nalazi se veličanstvena katedrala (Duomo) i fontana Maggiore. 

Nastavak putovanja preko grada Pesaro do Ravene, nekadašnje prestolnice Zapadnog rimskog carstva koja je poznata kao “grad mozaika”.  Prošetat ćemo središtem grada uz crkvu San Vitale, mauzolej Gale Placidije i trg Piazza del Popolo. Slobodno vreme za odličan italijanski capuccino, aperitiv ili po želji. U kasnim poslepodnevnim časovima povratak prema Srbiji.Putovanje preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

8. DAN:  BEOGRAD 

Dolazak u  Beograd u prepodnevnim satima.

Galerija

BUS PREVOZ /  8 DANA  / 5 NOĆENJA

Termin putovanja

Hotel

Redovna cena aranžmana po osobi

Specijalna ponuda

25.04. – 02.05. 2019.god.

26./27. April / htl 3*- Ankona (Senigallia)

27./28. April  / htl 3*- Peskara

28./29. April / htl 3*- Napulj 

29./30. April / htl 3* - Napulj

30./01. Maj  / htl 3* - Peruđa

339 €

First minute!!!

319 €

podrazumeva uplatu u visini od 40% od vrednosti aranžmana, a ostatak u ratama najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje.

    SPECIJALNA PONUDA ● SVI IZLETI PO PROGRAMU UKLJUČENI U CENU

OSIM IZLETA DO OSTRVA KAPRI – 69 €

CENA  ARANŽMANA  OBUHVATA:

ü  Prevozautobusomvisoketurističkeklase (TV, AC, DVD) nanavedenojrelaciji;

ü  Smeštaj u hotelima 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u Ankona(okolina)(1), Peskari(1) i Peruđi(1) i Napulju(2) u sobama 1/2;1/2+1

ü  SVA RAZGLEDANJA PO PROGRAMU PUTOVANJA

ü  Usluge turističkog vodiča-pratioca;

ü  Organizacione troškove.

 

 

CENA  ARANŽMANA  NE OBUHVATA:

ü  Grupno i individualno osiguranje pružanja pomoći za vreme putovanja i boravka u inostranstvu u visini

pokrića min. 30.000€ po uslovima i cenovniku osiguravajuće kuće;

ü  Doplatu za jednokrevetnu sobu 120€;

ü  Gradska taksa (plaćanje na recepciji hotela) : Ancona 2€/osoba/noć; Peskara 1€/osoba/noć; Napulj 2,5€/osoba/noć;

ü  Individualne troškove putnika;

ü  Ostale pansionske i vanpansionske usluge, koje nisu predviđene programom putovanja;

ü  Rezervaciju željenog sedišta u autobusu 20€;

ü  Rezervaciju dodatnog sedišta u autobusu 90€.

ü  Osiguranje od dopunskih rizika u visini pokrića min. 30.000€  po uslovima i cenovniku osiguravajuće kuće;

ü  Fakultativni izleti : ostrvo Kapri – 69€

 

NAPOMENE:

Program je rađen na bazi minimum 40 putnika koji su platili punu cenu aranžmana!

Organizator zadržava pravo izmene pojedinih sadržaja programa, vreme obilazaka i poseta, kao i njihovog redosleda u programu! Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije!

 

 

 

OTP  106/2016 AM

Zainteresovani ste za ovu ponudu....Prijavi se!

Ukoliko ste zainteresovani za ovu ponudu možete nam poslati prijavu pa ćemo vas kontaktirati oko daljeg dogovora

Molimo unestite datum koji vidite

Datum: 22.03.2019

Slične destinacije