još prijatelja...

još avio kompanija...

Pratite nas na socijalnim mrežama

Uskrs na Krfu

Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite. Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.

Program putovanja:

1. dan – Sreda –  04.04.2018

Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu kod „Buvljaka“. Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

2.  dan – Veliki četvrtak -  05.04.2018

Dolazak u jutarnjim časovima do Soluna. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenicanovim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan – Veliki petak -  06.04.2018

Doručak. Okupljanje grupe  u ranim jutarnjim časovima i  polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i  poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u apartmane,obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje.Noćenje.

4. dan – Velika subota -  07.04.2018

Doručak . Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati  svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na  crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel.Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe  u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na  jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – VASKRS – nedelja – 08.04.2018

Doručak .Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u apartmane.U večernjim časovima fakultativna organizacija  grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu.Povratak u hotel.Noćenje.        

6. dan  – Ponedeljak -  09.04.2018

Doručak .Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za MeteorePoseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. U večernjim  časovima nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

7. dan – Utorak – 10.04.2018

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. 

Galerija

CENA PAKET ARANŽMANA: 215 €

10% POPUSTA za uplate u celosti do 31.12.2017

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: ♥ Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD); ♥ Smeštaj u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4 noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama; ♥ Svi obilasci po ostrvu; ♥ Trajekt i vožnja brodićem do ostrva Vido; ♥ Ulaznice za posetu manastira na Meteorima; ♥ Obilazak Soluna prema programu; ♥ Panoramsko razgledanje prema programu; ♥ Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku; ♥ Troškovi organizacije putovanja;

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: ♥ Grčko veče 28 eur; ♥ Ahileon palata 12 eur; ♥ Zdravstveno osiguranje odrasli 640 RSD, deca 320 RSD; ♥ Ručak u restoranu u blizini Kalambake 10 eur; ♥ Lični troškovi putnika;

POPUSTI I DOPLATE: ♥ Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 eur za sedište u autobusu); ♥ Dete od 2-12 godina ima popust 20 eur od cene aranžmana; Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu. ♥ Doplata za 1/1 sobu – 100 eur; ♥ Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 100 eur (ako je u pitanju samo prevoz). ♥ Povratna autobuska karta za dete do 2 god. iznosi 70 eur . ♥ Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 eur; ...Putujte gde Vas srce vodi...

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA: ♥ U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Uni Credit banke na dan uplate; ♥ 40 % prilikom rezervacije, ostatak od 60 % najkasnije 15 dana pre putovanja; ♥ 40 % prilikom rezervacije,ostatak čekovima građana na 6 rata. ♥ Potrošaćki krediti banaka; ♥ Platnim karticama ( MASTER CARD, MAESTRO, VISA, DINA CARD); ♥ Uplatom na račun;

UPUTSTVA I NAPOMENE: Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja usled prebukiranosti hotela ili ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Organizator ima pravo da u prvim i poslednjim smenama kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili zbog nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja. Popusti za decu i treću odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Deca do 2 godine ukoliko ne plaćaju smeštaj i sedište, nemaju ležaj u hotelu kao ni ishranu. Krevetac za bebu u hotelu se plaća i uzima po ličnom zahtevu na recepciji, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.

 

Organizator putovanja ima licencu OTP 4/2017 od 25.januara 2017 

Zainteresovani ste za ovu ponudu....Prijavi se!

Ukoliko ste zainteresovani za ovu ponudu možete nam poslati prijavu pa ćemo vas kontaktirati oko daljeg dogovora

Molimo unestite datum koji vidite

Datum: 21.03.2018

Slične destinacije

6 dana | 134e