O NAMA 

Turistička agencija „Planet AIR D.O.O“ (Planet air), Alekse Šantića 74, iz Novog Sada, koja posluje od 2012 godina, dobitnik je plakete za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine (PKV) u kategoriji turističkih agencija u 2017 i 2019 oj  godini u Vojvodini.
- Najveći uspeh kroz priznanje „Kapija uspeha“ za našu malu turističku agenciju je da je primećena u moru istih, pre svega zbog svoje različitosti, koja se ogleda u pristupu „oči u oči“ sa klijentom i sagledavanje njegovih individualnih potreba kada je reč o izboru putovanja. Poverenje koje gradimo kod naših klijenta, bilo individualnih ili korporativnih, stub je našeg napretka i razvoja punih osam godina i mislimo da je komisija to prepoznala i ovom nagradom, dala nam vetar u leđa za dalji rast i zbog toga se mnogo zahvaljujemo članovima komisije i PKV na ukazanom poverenju - rekla je Tamara Drobnjak iz „Planet air“.

Agencija se bavi pružanjem turističkih usluga - rezervacijom avio karata, transferom, rezervacijom hotela u zemlji i inostranstvu, organizovanjem individualnih i grupnih putovanja, asistencijom prilikom dobijanja viza, a poseban akcenat u radu agencije je na receptivnim turističkim programima.
- „Planet air“, kao i ostale turističke agencije, moraju da razmišljaju da idu u korak sa novim tehnologijama i da uvode sve novine koje internet kao moćni alat za rad nudi. Naravno, u tom pravcu ćemo i mi otvoriti prozor ka budućnosti i osluškivati šta to turističko tržište traži i očekuje od nas i truditi se da pratimo i uvodimo u naše poslovanje sve novine - istakla je Tamara Drobnjak.

Najveći doprinos i pomoć PKV turističkoj delatnosti, Drobnjak vidi u podršci razvijanju receptivnog turizma i povezivanju sa ostalim zemljama, kako regiona tako i sveta.
- Neke korake u tom pravcu, PKV već preduzima organizujući susrete sa predstavnicima različitih turističkih organizacija u regionu, hotela, prevoznika i poziva nas, turističke agencije, da učestvujemo na tim susretima i damo svoj doprinos unapređenju ovih saradnji i povećavanju broja receptivnih turista u našu zemlju. Mislimo da upravo to povezivanje može biti vodeća uloga PKV na putu ka našem razvoju - naglasila je naša sagovornica.

Dodala je da je priznanje PKV putokaz da su na pravom putu daljeg razvoj i unapređenja poslovanja turističke agencije „Planet air“.
- Dugogodišnje iskustvo u turističkoj delatnosti i prepoznavanje prednosti partnerskog udruživanja i zajedničkog rada i truda, kao i isti ciljevi da od mikro postanemo makro preduzeće vode nas i dan danas. Nadamo se da će nam se san kroz godine ostvariti, a čini nam se da smo tek na početku - rekla je Drobnjak.

Naglasila je da je u poslu važno konstantno učiti i usavršavati se.
- Ono što radimo i kako to radimo, predstavlja ne samo nas nego šire gledano, i naše porodice, prijatelje i klijente i zato je važno da se uvek maksimalno posvetite, a da bi tako bilo, morate da volite svoj posao i stalno nešto novo da učite i da se usavršavate - jasna je bila Drobnjak.

Na kraju intervjua, odala nam je tajnu uspešnog poslovanja.
- Na znanju ne treba štedeti - to je naša mala tajna i mi se zalažemo da svi naši zaposleni, kao i mi kao vlasnici (koleginica Ivona Kisić i ja), prisustvujemo svim obukama kada je u pitanju avio-saobraćaj, odnosno info-turama kada je u pitanju prodaja aranžmana, jer samo tako možemo zaslužiti poverenje klijenta. Najveća radost i uspeh je ipak kada se iz godine u godine povećava broj zadovoljnih klijenta i kada nam se oni vraćaju, a pri tome delimo sa njima sve njihove i privatne i poslovne radosti i kroz putovanja postajemo neizostavan segment njihovih života - sa ponosom je istakla Tamara Drobnjak.